No mas Dominical - Reisverslag uit Drake Bay, Costa Rica van Koen Tomson - WaarBenJij.nu No mas Dominical - Reisverslag uit Drake Bay, Costa Rica van Koen Tomson - WaarBenJij.nu

No mas Dominical

Door: Koen

Blijf op de hoogte en volg Koen

26 Maart 2010 | Costa Rica, Drake Bay

Lieden,

Ik hoop dat alles goed gaat in het steeds warmer wordende Nederland? Hier in Costa Rica gaat alles zijn gangetje. We werken niet te hard en zorgen dat we genoeg rust krijgen om de dag door te komen. Een siesta hier en daar helpt altijd wel. Dit keer weer een iets langer berichtje, want ik heb de tijd. :)
Mijn avonturen sinds de laatste keer, hmmm:
Mijn eerste avontuur was een paardenavontuur. Niet een Tina, Cindy, Nikky en Penny paardenavontuur, maar een echte John, Lucky Luke paardenavontuur. Compleet met stijle paden, rotsen en rivieren. Mijn paard, Pollo (kip), was een echte potentiele Bonfire (alleen had hij het netjes lopen (Isabel, hoe heet dat?) niet helemaal onder controle, maar dat neem ik hem niet kwalijk, want daar zijn echte paarden niet voor gemaakt). De stijle paden leidden ons eerst naar ons ontbijt en daarna naar waterval, waar we onszelf na deze verschrikkelijk vermoeiende tocht konden laten afkoelen. En voor de echte avonturiers was er een mogelijkheid om tegen de waterval in klimmen om daarna van een hoogte van 10m in het wáter gesprongen. Daarna galloperend terug naar de lunch.
Na nog een week van surfen, relaxen en rondhangen met de vrienden die ik gemaakt heb in Domincal, was het dan eindelijk is tijd voor iets nieuws: Drake Bay.
Een vroege doch prachtige tocht door het mangrove bos en een stuk over zee bracht mij naar Drake Bay. Een dorpje dichtbij National Park Corcovado en dichtbij Caño Island, een van de beste plekken om te duiken hier in Costa Rica. Dat is dan ook waar ik meteen achteraan gegaan ben, mijn advanced duikcursus. Ondertussen ben ik al een advanced duiker, maar de cursus was echt te gaaf. Naast de 5 hoofdstukken die ik moest lezen, heb ik nooit echt het idée gehad dat ik bezig was met een duikcursus. Het waren eigenlijk gewoon 5 duiken en ik heb van elk moment genoten. Haaien, stingrays, parrotfish, koffervissen, koraal echt prachtig! Voor het eerst in mijn leven dolfijnen gezien (vanaf de boot, helaas). Alleen jammer dat het na 2 dagen al voorbij was…
Na mijn duikcursus ben ik op zoek gegaan naar een manier om goedkoop een lange tijd in het national park te verblijven en heb die gevonden. Vrijwilligerswerk, in feite het manusje van alles bij de rangerstation. Ik zal paden vrijmaken, het strand schoonmaken, afwassen, maar alles in het national park en ik heb van gehoord dat de vrijwilligers genoeg vrije tijd hebben om zelf een beetje rond te dwalen in het park(!). Als het goed is krijg ik morgen een lift van een van de hotels hier in Drake Bay om naar het rangerstation te gaan. (dat zou eigenlijk al voor vandaag geregeld zijn, maar “that is Costa Rica”.)

Hasta luego,
Koen

• 26 Maart 2010 - 19:02

Irene:

Hee broertje,
    Wauw! Hoe jaloers ben ik! Zeker nu mijn nachtweek op zijn einde loopt en ik echt brakker dan brak begin te worden klinkt jouw verhaal me als muziek in de oren. Goed ik mag ook wel een dutje doen om 3 uur 's nachts als er geen vrouwen liggen te bevallen, maar ik raak vast niet zo heerlijk uitgerust als jij op je siesta! En het duiken.. ooh, die heerlijke twee dagen onder water visjes en koraal kijken terwijl je af en toe een opdrachtje moet doen.. super :) heerlijk :)JALOERS!
    liefs ik

• 28 Maart 2010 - 19:48

Toos:

Ja Koen, prachtig. Leuk verhaal, het genot straalt eraf. Leuke tijd in het national park toegewenst!